injektorok >>

Common Rail Injektorok

Common Rail rendszer

A Common Rail elnevezés közös nyomócsöves befecskendezést jelent. Az ilyen Common Rail rendszerekben a nyomás előállítása és a befecskendezés külön van választva. Ez annyit jelent, hogy a dízel üzemanyag először a közös nyomócsőben (a Common Rail csőben) várakozik nyomás alatt, és onnan kerül az egyes befecskendező szelepekhez, injektorokhoz, utána pedig az égéstérbe. Az injektorokba került üzemanyagot a motor-vezérlőegység kezeli, ez a rendszer nyitja és zárja az injektorok fúvókáit, amin keresztül a hengerekhez jut az üzemanyag. 

A befecskendezők nem megfelelő működése miatt az alábbi hibák merülhetnek fel a motor működésénél:

  • Egyenetlen alapjárat
  • Motor nehezen indul, terhelésnél leáll
  • Túlfogyasztás, teljesítmény ill. nyomaték hiány

Ha észleli a fenti hibák valamelyikét, akkor keressen fel bennünket bevizsgálással, javítással kapcsolatban vagy keresse ki a gépkocsijához tartozó injektort a bal oldali listából!

Tovább az injektorokra

 

Tovább a Szolgáltatásokra

 

Common Rail injektor

Ahhoz, hogy fordulatszámtól függetlenül mindig rendelkezésre álljon a megfelelő  üzemanyag  nyomás az injektorok számára, szükséges egy, a motorról hajtott nagynyomású szivattyú. Ennek a szivattyúnak a hatására tud folyamatos nyomás kialakulni a Common Rail rendszerben.

Az egész rendszer működéséhez szükséges még egy központi agy, amely pontosan ellenőrzi a befecskendezőkön átáramló üzemanyag mennyiségét, és a befecskendezés idejét, valamint a railcsőben uralkodó üzemanyagnyomást, mialatt folyamatosan figyeli a motor működés közbeni paramétereit. Ezt az elektronikus dieselszabályzás (EDC) látja el, amely ezáltal a rendszer központi eleme lesz.

A COMMON RAIL rendszer négy alapeleme tehát:

  • Nagynyomású szivattyú
  • Railcső (közös nyomócső)
  • Injektorok
  • Elektronikus dieselszabályzás - EDC

A négy nagy injektor gyártó cég

Bosch Injektor Delphi Injektor DENSO Injektor Siemens VDO Injektor

Saját készletünkből értékesített befecskendezők (bontott, felújított, új) vásárlása esetén cseredarab leadása kötelező! Ellenkező esetben cégünk cseredarab betétdíjat számít fel!

Felújított 0445110190 Injektor bruttó 35.000 Ft